I ove je zime grad Velika Gorica organizirao školu klizanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu. Stoga smo i mi, Cicibani, predškolska skupina, pohađali školu klizanja u periodu od 14.do 26. siječnja uz pratnju pedagoga M. Jusup, logopeda A. Borčilo te zdravstvene voditeljice B. Svobode.
Klizati su nas učili vješti treneri klizanja koji su na samome kraju škole svakom od polaznika kao nagradu uručili diplomu. Bili smo vrlo ponosni i sretni te za čas zaboravili sve prisutne padove koji su nas pratili od samoga početka.
Inače, klizanje je vrsta sporta koji prije svega razvija djetetove motoričke sposobnosti, ravnotežu, koordinaciju kao i snagu i brzinu. Kližući dijete usvaja nove strukture kretanja i motoričkog znanja. Potiče se djetetova želja za sportskim aktivnostima općenito. Pohađanje satova klizanja, između ostalog stavilo je naglasak i na brigu djeteta o osobnim stvarima (kape, rukavice, klizaljke), samostalnost prilikom oblačenja, svlačenja, obuvanja, na snalaženje u novom i na novom prostoru, poštivanje pravila ponašanja u prometu, na ledu, stjecanje novih motoričkih vještina kao i poticanje pozitivne slike o sebi te razvoj empatije i prosocijalnog ponašanja. I na samome kraju, rezultat je jednog posebnog iskustva. Iskustva kojeg će se djeca zauvijek sjećati.

Odgojiteljice Orlić, Komatina, Greganić

 

Galerija fotografija