Ove godine dani 2.i 3.ožujak su bili zapamćeni po Turopoljskom fašniku. Fašnik je i ove godine pokazao bogatstvo maski kao i maštovitost svih grupa koje su u povorci prošetale gradom ili nastupile pod šatorom.

Za nas Cicibane od iznimne važnosti je bio drugi fašnički dan; gdje su izabrane skupine djece svih vrtića i škola grada Velike Gorice imale priliku nastupiti sa svojom izvedbom pod šatorom u Parku Franje Tuđmana. DV Ciciban su ove godine na Malom turopoljskom fašniku predstavljala djeca predškolske skupine iz Kolareve 39 (odgojitelji Krmpotić, Muža) kao “Eko junaci” te predškolske skupine iz Vidrićeve (odgojitelji Orlić, Komatina, Greganić) kao “Djeca svijeta”. Uz praćenje interesa djece kao i slušanje djetetovih potreba za izražavanjem kroz pjesmu i pokret nastale su maštovite koreografije na zadanu temu. Koreografije koje su djeca vrlo strpljivo i sa velikim entuzijazmom uvježbavala. Iz dječjih izraza lica prilikom vježbanja kao i za vrijeme nastupa moglo se jasno vidjeti koliko im je samo sudjelovanje bitno te koliko su sretni i ponosni bili i nakon nastupa, osvojivši skromnu nagradu.
Samim nastupom kroz pjesmu i koreografiju objih skupina, poslana je poruka svoj prisutnoj djeci kao i svim prisutnim ljudima; od srca iskrena, pozitivna, a opet jednostavna poruka koja se može vidjeti i iz priloženih fotografija. Poruka koja bi u svima nama trebala nastaviti živjeti…

Tekst pripremila:
Ana Greganić, odgojitelj

 

Galerija fotografija