Dječji vrtić Ciciban Velika Gorica 21. ožujka proslavlja svoj 39. rođendan. Osim svečanog programa za uzvanike bit će i cjelodnevne aktivnosti za djecu i roditelje pod nazivom Projektni dan.

Svečani program bit će u dvorani Galženica s početkom u 10,30 sati. Nastupit će djeca iz skupina s ranim učenjem njemačkog i engleskog jezika, djeca iz Montessori skupine, dramsko-scenska skupina i srednja vrtićka skupina djece iz Vidrićeve. Očekuje se dolazak brojnih gostiju i uzvanika te roditelja i djelatnika vrtića te članova i kumova Eko odbora. Svoj dolazak na obilježavanje Dana vrtića potvrdili su i članovi Udruge Lijepa naša koja je nacionalni voditelj i koordinator programa Eko škola, kojem statusu teži i Dječji vrtić Ciciban.

Projektni dan je sastavni dio procesa stjecanja statusa međunarodne eko škole, odnosno dobivanja zelene zastave.

Eko odbor u suradnji s odgojiteljima i djecom organizira brojne aktivnosti od jutarnjih sati. Bake će u skupinama pomagati pripremati prigodne kolače za popodnevna događanja, sadit će se proljetnice, bit će organiziran eko kviz, izrađivat će se maketa vrtića od oporabljenog i  močvare od prirodnog materijala.

 

Najveći dio aktivnosti planiran je između 15 i 17 sati za kada su predviđene radionice Landart, String art, sportska natjecanja i poligoni, društvena igra „Čovječe recikliraj se“, eko kviz, radionica izrade recikliranog papira i izrada čestitki od njega te izrada namještaja od pvc materijala. Prigodnim aktivnostima obilježit će se Dan lastavica. Izrađivat će se uskršnje pisanice i prigodni ukrasi. Djeca iz dramsko-scenskog izvest će kazalište sjena. Fitofarmaceutkinja Mirela Ilenić održat će radionicu izrade prirodnih sapuna i krema. Djeca će izrađivati makete od tetrapaka i eko drva s eko porukama.

Finale aktivnosti bit će milenijska fotografija u dvorištu Vrtića u Vidrićevoj.

Sve aktivnosti temeljene su na ekologiji i očuvanju tradicijskih vrijednosti Turopolja. Provodit će se radionica izrada poculica i radionica izrade lutkica od komušine. Na dječjem tkalačkom stanu djeca će tkati, a bit će postavljena i izložba starih alata i narodnih nošnji našega kraja.

 

 

Kao dio eko programa pripremat će se  medenjaci od prirodnog meda, donacija tvrtke Darvitalis.  Izrađivat će se i domaći maslac. Domaći proizvođač jabuka Damir Lučić donirat će prirodni sok od jabuka. Sve pripremljeno moći će se probati na Eko farmi.

Većina aktivnosti i događanja bit će otvorena za sve zainteresirane roditelje, koji će moći i sudjelovati u eko aktivnostima svoje djece u skupinama.

Pozivamo vas da nam se ovaj dan pridružite u prostorijama našeg Dječjeg vrtića.