U Dječjem vrtiću Ciciban Velika Gorica počele su završne priredbe predškolskih skupina. U petak, 20. svibnja, u Vidrićevoj 2, priredbu s temom olimpijada za svoje roditelje, bake i djedove, braću i sestre održala je predškolska grupa koju vode odgojiteljica Josipa Vukušić, Sonja Sudar i Iva Štrljić. U maniri prave olimpijade, nošene su zastave, zapaljena je olimpijska vatra, održana sportska natjecanja, a svi sudionici dobili su zlatne medalje. Mali olimpijci ogledali su se na sportskom poligonu, u skoku u dalj, u hodanju na štulama, bacanju lopte u koš te u skakanju u vrećama. Pri organizaciji olimpijskim susreta uvelike su pripomogli i roditelji. Dirljivo je bilo oproštajno obraćanje odgojiteljica, a niti roditelji nisu mogli sakriti suze. Odgojiteljice su za ovu generaciju predškolaca napisale oproštajnu pjesmicu, a roditelji su im se, za sve što su učinile za njihovu djecu, zahvalili toplim riječima i prigodnim poklonima.

O oproštaju još jedne generacije predškolaca ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban Barica Marjanović kaže: „Počašćena sam i ponosno, ali i pomalo sjetna. Rastajemo se s našom dugogodišnjom djecom. Mi ovdje u vrtiću živimo kao bitelj. Sretna sam jer su naša djeca toliko odrasla da mogu krenuti u život, savladavajući svoje školske i životne zadaće“.

Do kraja svibnja, do kada traje Mala škola, završne priredbe održat će i ostalih desetak predškolskih grupa Dječjeg vrtića Ciciban. Teme priredbi su raznolike.

 

Galerija fotografija