Ovogodišnja Akcija „Velika Gorica  – prijatelj djece“ započela je obilježavanjem Dječjeg tjedna od 29. rujna do 03.listopada 2014. Cilj ovogodišnjeg Dječjeg tjedna jest podsjetiti odrasle na važnost bavljenja dječjom kulturom, a djecu dodatno usmjeriti upoznavanju kulture i umjetnosti naglašavajući kreativnost kao bitnu odrednicu dječjeg razvoja.

Dječji tjedan je započeo otvaranjem izložbe dječjih radova i predstavljanjem Dječjeg kulturopoljskog vodiča u Muzeju Turopolja. Gradonačelnik Dražen Barišić dodjelio je nagrade i zahvalnice  najboljim pristiglim radovima među kojima je i rad djece iz redovitog programa s njemačkim jezikom našeg vrtića : “Razglednice iz Velike Gorice“.

Na Sjednici dječjeg gradskog vijeća održanoj 30. rujna 2014. g. sudjelovalo je 19 dječjih vjećnika  koji su postavljali razna pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću, dogradonačelniku Ervinu Kolarcu, predsjedniku gradskog vijeća Tomi Vidoviću i zamjenici pravobraniteljice za prava djece Maji Gabelica Šuplika. Naš vrtić je predstavljala mala vijećnica Ivana Borić koja je postavila pitanje vezano za nabavu spremnika za recikliranje otpada za vrtić budući da djeca to prakticiraju u svojoj odgojnoj skupini.

Tijekom tjedna organiziran je veliki broj aktivnosti za djecu predškolske i školske dobi  u kojima su sudjelovala i djca našeg vrtića. Djeca predškolske skupine  iz objekta Vidrićeva 2 sudjelovala su u oslikavanju pješačke staze na svečanom zatvaranju dječjeg tjedna uz iunenađenje flashmob-a dok su djeca dramsko-scenskog programa i redovnog programa s njemačkim jezikom imala priliku pogledati kazališnu predstavu „Sve srećice Neznanka Raščupanka“.

Osim sadržaja namijenjenih djeci  na Dječjem tjednu održane su tribine, prezentacije, predstavljanja raznih projekata i promocije filmova za sve zaposlene u djelatnosti predškolskog i školskog obrazovanja.

 

Galerija fotografija