Dramsko –scenski program pruža neograničene mogućnosti iniciranja dječje kreativnosti. Dramski odgoj koristi kazališna sredstva izražavanja, ali ipak ima svoja „pravila“. Radnjom, rječju, rečenicom, dijalogom, pokretom, kretnjama i glazbom djeca izražavaju svoje emocije, razvijaju misaoni sustav i cjelokupnu osobnost. U dramsko scenskoj skupini lete beskrajne iskrice neodoljive spontanosti, smijeha i nesputane dječje kreativnosti.

 

 

Kroz dramsku igru kao pokretačku snagu dječjeg odrastanja djeci se pruža temelj krativne i životne pismenosti. U atmosferi sigurnosti i opuštenosti, koju stvara dramska igra, djeca s lakoćom usvajaju nove spoznaje i kroz iskustvo uče kako riješiti različite probleme. Istovremeno oslobađaju se straha od pogreške, kao najvećeg neprijatelja uspjeha djeteta i čovjeka općenito.

 

 

U svom radu odgojiteljice ovog programa prepoznaju značaj i vrijednosti dobre suradnje s roditeljima i nastoje čestim susretima poticati obostranu i otvorenu komunikaciju s njima.

 

 

Dramsko scenska grupa započela je sa radom u pedagoškoj 2013./14. godini pod vodstvom dramske pedagoginje Gabrijele Špehar i odgojiteljica dramskih voditeljica Suzane Barbarić i Irene Jelić. U pedagoškoj 2015/16.godini odgojiteljicu Irenu Jelić mijenja dramska voditeljica Natalija Kos. U grupu su uključena djeca od 3 do šest godina.