Povodom “NOĆI KNJIGE” 22.travnja 2016. organizirano je druženje djece vrtićkih skupina u objektu vrtića u Kolarevoj 39i čitanje slikovnice “SRETNA KUĆICA”, na drugačiji način.

Iako se svakodnevno djeca u vrtiću susreću sa slikovnicama na razne načine, kroz projekt “ČITAJ MI” , potičemo čitanje od najranije dobi u suradnji s roditeljima.

Čitanje slikovnice organizirala je dramska skupina odgojitelja; odgojiteljica Koraljka je čitala slikovnicu uz pozivanje djece na aktivno sudjelovanje (pokazivanje gradnje, zabijanje čavala, piljenje, padanje kiše i snijega, zvuk motora i sl.) a odgojiteljica Ana je “obukla” kućicu od kartonske kutije i pokazivala emocije kućice kroz priču.

Kroz priču “kućica” traži obitelj koja će u njoj živjeti ali dobije puno knjiga , te postane knjižnica u kojoj su svi dobro došli. Priča ima sretan završetak jer kućicu posjećuju: stranci, djeca s učiteljima, stariji seljani gdje čitaju knjige, sviraju i vesele se. Stari knjižničar se brine o njoj i knjigama, pa kućica nije usamljena, postala je ” SRETNA KUĆICA” .

SRETNA KUĆICA” zaista postoji u Gorskom Kotaru, u selu Gornji Kuti i iščekuje nove posjetitelje.

Pozivamo sve naše drage prijatelje da pročitaju ovu prekrasnu slikovnicu, koja je proglašena najboljom hrvatskom knjigom 2014., na sajmu knjiga “INTERLIBER”.

 

Galerija fotografija