U utorak, 29. travnja 2014. godine djeca i odgojitelji iz predškolske skupine „Slonići“ i starije skupine „Medvjedići“ objekta Kolareva 39 bila su na cjelodnevnom izletu u dvorcu Trakošćan.

Autobusom smo stigli u podnožje brda na kojem je sagrađen jedan od najljepših hrvatskih dvoraca. Nakon kraćeg predaha od vožnje, vodič nas je poveo u obilazak dvorca. U kratkim opisima načina života i običaja proveo nas je kroz prostorije koje su opremljene autentičnim namještajem. Također se mogu vidjeti uporabni predmeti, ukrasi kao i portreti bivših stanara dvorca – obitelji, grofova i grofica Drašković. Djeca su sa velikim zanimanjem pratila priču i upijala ambijent. Bili su fascinirani dvorcem i mnogi su poželjeli živjeti u njemu.

Nakon obilaska dvorca, vodič nas je poveo u šetnju parkom i perivojem oko dvorca koji je jako lijepo uređen. Kao ekološki dio programa izleta, djeca su pomogla vodiču posaditi drvo koje će nositi ime našeg vrtića i krasiti perivoj. Nakon ručka i igre, umorni ali zadovoljni vratili smo se u vrtić.

Odgojitelj – mentor Marija Trumbetaš

 

Galerija fotografija