U četvrtak 16.listopada 2014.god. djeca Montessori i skupine dramsko-scenskog programa , sa svojim odgojiteljicama i pedagogicom Martinom Lacković posjetili su tvornicu za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda „MIP“ u Sisku.

Naš domaćin gosp. Mladen Ninić, Adrianov tata srdačno nas je dočekao i zajedno sa svojim suradnicima ponudio zanimljive sadržaje. Djeca su saznala zanimljive detalje o povijesti tvornice koja postoji već 60 god.i ima 160 prodavaona u kojima se prodaju njihovi proizvodi.Vidjeli su različite strojeve za proizvodnju kruha i peciva i upoznali proizvodni proces. Posebno iznenađenje djece izazvala je obaveza stavljanja posebnih kapa na glavu kako bi uopće mogli ući u hale za proizvodnju.

Novo iznenađenje čekalo ih je u tzv. Slastičarni u kojoj  su mjesili tijesto i izrađivali peciva koja su nakon pečenja djeca slatko pojela. Naši domaćini su nas počastili i drugim  pekarskim proizvodima koji se proizvode u njihovoj tvornici.

Posjet tvornici „MIP“ u Sisku pravi je primjer dobro organiziranog , zanimljivog i poticajanog posjeta. Dobro isplaniran od strane odgojiteljica i pedagogice a u suradnji sa roditeljima u sebi je sadržavao sve što je potrebno kako bi se djeca osjećala ugodno i pri tom usvojila nova znanja.

 

Galerija fotografija