Za posljednji izlet u ovoj pedagoškoj godini odabrali smo sjeverozapadni kraj naše zemlje. Starija odgojna skupina s programom ranog učenja njemačkog jezika (J. Križanić i M. Zagorc) i starija vrtićka skupina objekta Slavka Kolara 39 (K. Malić i I. Lukinić) posjetili su grad Varaždin.

Nakon dolaska u grad, uz pratnju vodiča prošetali smo do centra i upoznali se sa starom baroknom jezgrom Varaždina. Obišli smo mnoge znamenitosti, a kroz zanimljive nam priče i legende, upoznali smo i važniju povijesnu ostavštinu grada.

U palači Herzer upoznali smo se svijetom kukaca. Muzej u Varaždinu je jedini specijalizirani postav u Hrvatskoj takve vrste. Kroz različitost prikupljene građe, entomološke preparate, uvećane modele, fotografije, herbarske primjerke i multimedijske sadržaje upoznali smo tu najbrojniju skupinu životinja. Muzej nam je ponudio jedinstveni doživljaj kao i razvoj novih spoznaja o složenim procesima u kojima sudjeluju kukci.

Nakon obilaska grada ručali smo u restoranu u okolici Varaždina, a vrijeme do povratka u vrtić proveli smo u igri i razonodi. Da je i ovaj izlet bio uspješan, pokazuje nam izjava jednog dječaka (Ivor, 6 g.): „Ovo je najljepši dan u mom životu!“

 

Galerija fotografija