Početkom 5. mjeseca dvije starije vrtićke skupine, “Medvjedići” i “Cvjetići”, krenuli su na svoj izlet u kuriju “Contessa” u mjestu Budrovac pored Jastrebarskog.

Putovanje do kurije bilo je ugodno i veoma brzo. Dočekali su nas kostimirani animatori u plemićkoj odori, koji su poveli djecu u bajku. Djeca su razgledala lijep i zeleni okoliš , damsku kočiju i konje lipicance, a potom su ih animatori poveli u objekt pun lijepih, starinskih i romantičnih predmeta i pokućstva.

U sobi za bajke djeca su slušala priču o vili, mladom kraljeviću i konju a zatim su se popeli u odaje sa raskošnim haljinama i kostimima. Djeca su se kostimirala, te sa animatorima uz glazbu plesala menuet. Djevojčice su učile damski ples i naklon , a dječaci pravi viteški naklon i baratanje drvenim mačem.

 

 

Boravak u ovim odajama za djecu je bilo bajkovito i nakratko ih vratilo u vrijeme dama i vitezova , u kojem su djeca beskrajno uživala.

Točno u podne, kostimirani, sjeli su za svečano složeni stol i ručali. Na kraju ručka sve je razveselio sladoled. Vrijeme iza ručka djeca su provela u igri u okolici kurije, te na malom pikniku pored objekta, gdje su mogli pojesti svoje grickalice i podijeliti ih prijateljem.

Napustili smo kuriju i autobusom krenuli do Jastrebarskog, do dvorca Erdody koji nije u najboljem stanju ali je okolina puna zelenila, drveća i stazica, kojima nas je povela “grofica” Anamarija pričajući o životu plemića, o balovima,plesnim dvoranama i dvorskom osoblju koje je tu nekada živjelo.

Puni novih spoznaja , lijepih doživljaja i pomalo umorni, krenuli smo nazad u vrtić, a tijekom izleta pratilo nas je toplo , sunčano i pomalo bajkovito vrijeme.

Tekst napisala: Željka Ercegovac, odgojitelj

Fotografije: Marija Gašparac, Marina Arbanas i Željka Ercegovac, odgojitelji

 

Galerija fotografija