JA SAM ŽIRAFA
SAN SVAKOG FOTOGRAFA,
NISAM NIMALO KRIVA
ŠTO GLAVA MI JE VAN OKVIRA,
IMAM DUGI VRAT I SVAKI LIST
MI JE NA DOHVAT!

ŽIVOTINJE ME SVE NE VOLE
NAKON MENE GRANE SU GOLE!
U DUBOKOM HLADU PIJEM LIMUNADU,
PLESAT VOLIM JA KAD ČUJEM TRA-LA-LA!
IMAM VITAK STAS
I JOŠ BOLJI GLAS!

 

 

Dramska grupa odgojitelja iz područnog objekta u Kolarevoj, 27. i 28. ožujka 2018. odigrala je predstavu za djecu u Domu kulture “Galženica”.
Možda su svi očekivali još jednu predstavu o “Uskrsnom zecu”, ali su se ugodno iznenadili duhovitoj, zabavnoj, glazbeno-scenskoj, plesnoj i poučnoj predstavi.
Životinje (lav, slon, majmun, lemur, leopard, zmija i nilski konj), sve redom različite, pomažu najsimpatičnijoj, najnespretnijoj i najveselijoj žirafi te šalju poruku djeci da različitost nije prepreka za prijateljstvo i zajedništvo.
Kostimi životinja koje je sašila naša krojačica Vera dali su posebnu čar, a djeci lakše uživljavanje, praćenje i interaktivno sudjelovanje.
Posebnost ove predstave naša je kolegica Marija Vukelić, kojoj je ovo bila zadnja predstava u radnom vijeku, a svoju ulogu nilskog konja odglumila je trijumfalno, kao pravi profesionalac te izmamila smijeh, suze radosnice i pljesak male i velike publike. Našu dragu Mariju, divnu i pozitivnu osobu, omiljenu u dramskoj grupi, kolegice iz centralnog vrtića i ravnateljica Tatjana Karlović, iznenadile su i dirnule do suza lijepom gestom nakon predstave: poklonile su joj cvijeće, lijepe riječi, zagrljaje, a Marija se preporučila kao volonter glumac u našim budućim predstavama.
Pozitivna energija, ljubav prema djeci, međusobno uvažavanje, puno smijeha i zabave na našim probama, tajna je uspjeha i našeg entuzijazma koji daje vjetar u leđa za nove, još bolje predstave.

 

tekst: odgojiteljica Željka Ercegovac
fotografije: stručni suradnik pedagog Martina Lacković

 

Galerija fotografija