Poručile su Skupine sa ranim učenjem njemačkog jezika sa završne svečanosti održane u Lukavcu gradu.
Roditelji djece koja su ove godine predškolski obveznici (njih jedanaestero) pripremili su kazališnu predstavu sa ekološkom problematikom „Princ na zrnu graška „ tako da se i na starom Lukavcu gradu samo za tu priliku zavijorila naša zaslužena eko zastava. Glavni lik iz predstave princeza Mura za svog je dragog izabrala ekološki osviještenog, ljubaznog i pristojnog Princa od Lukavca grada. Unatoč bogatim, ali bahatim i arogantnim proscima iz cijelog Turopolja njezino je srce najjače zakucalo kad se pojavio skroman gljivar koji je u stvari bio pravi princ.

Svatko je od nas na njihovoj svadbi bio, kolače jeo, limunadu pio i pjesmu o ljubavi zapjevao.
Schultüte su napunjene školskim stvarima. Predškolci su ih ponijeli kućama zajedno sa lijepim sjećanjima na vrtićke dane. Pored dječjeg smijeha i veselja bilo je lijepo vidjeti kako je rad na pripremi predstave spojio i zbližio i roditelje.

Umjesto patetičnih govora odgajateljice su dobile samo za njih napisane pjesmice a svi prisutni pregršt smjeha i zabave. Zalutali li netko od nas slučajno u Lukavec grad i zatvori oči čuti će kako zvuci gitare , flaute i dječjih glasova svima šalju poruku: LJUBAV SE NE TRŽI NITI NE KUPUJE
PS. I kiša se našla pozvanom na svadbu. Počela je pljuštati točno u 17 sati. Ali…
Hvala svima na uloženom trudu a školarcima sretno!

Odgajateljice: Jadranka, Marija, Renata i Ljubica

 

Galerija fotografija