Djecu u Skupinama s ranim učenjem njemačkog jezika posjetila je u utorak 26. travnja 2016. bivša polaznica vrtića Marta Nidogon, desetogodišna autorica objavljene slikovnice „Hrabri Jura i legvan Ivan putuju svijetom“, koja je nedavno objavljena u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Došla je sa svojim prijateljem Jurom s kojim je crtala i izmišljala svoje prve priče i slikovnice baš u našem vrtiću. Osim spomenute slikovnice, Marta je napisala i nacrtala seriju slikovnica o hrabrom zmaju Juri.

Djeca i odgajateljice izradile su Marti u znak dobrodošlice plakat od njenih crteža i priča u stripu. Također su je podsjetile na njen prvi susret s drvenim zmajem ispred našeg vrtića i njenog prvog zmaja od papira.

Marta je donošenjem svoje slikovnice zahvalila odgajateljicama na poticanju i prepoznavanju njene kreativnosti, a njenim čitanjem okupljenoj djeci dala ideju i motiv za njihove prve priče i slikovnice. Pažljivim upijanjem svake rečenice dječja lica su pokazivala da ih je Martina priča odvela u čarobni svijet mašte. Koliki utjecaj je na djecu ostavio glavni lik Jura može se vidjeti po nastalim crtežima na velikom papiru na kojem su Marta, Jura i djeca obje skupine zajedno crtala.

Hvala Marta! Veselimo se sljedećoj slikovnici.

 

Galerija fotografija