Nakon Aktiva – radionice kojeg su odrzale kolegice iz Montessori skupine (Dijana, Katarina i Adela ) dobile smo poticaj za obogaćivanje našeg rada. Već smo imale poticaje za razvoj predčitalačkih vještina, kao i matematičkih, ali sad smo ih dodatno obogatile obogatile.

Nismo dvojile ni časa, već smo krenule angažirano u akciju.

Pozvale smo roditelje na suradnju usmeno i putem roditeljskog kutića vrlo jasno objasnivši čemu ce služiti sva sredstva koje ćemo prikupljati. Bilo je tu neminovno malo teorije  kao uvod u razvoj predčitalačkih vještina. A sve u svrhu osvještavanja roditelja da je čitanje “zadnji ili završni” korak kojem prethodi puno malih koračića..

Ubrzo su naše police bile pune raznih posuda i posudica, lijevaka, vrčeva, košarica, kvačica, palente, riže, pjena i kistova za brijanje…

Zabava i igra bili su zajamčeni…

Djeca koja su inače bila malo manje zainteresirana za neke aktivnosti pokazala su veliki interes… A tek kad je slijedilo pranje i čišćenje stolova sa spužvicama i krpicama..to je bio vrhunac zadovoljstva..

ni ne sluteći ..dok su marljivo čistili od jednog do drugog kraja stola ili čineći kružne pokrete ..cijedili krpice..da zapravo uče i pripremaju svoje zglobove i ruke za dobro pisanje…

I na kraju : ponekad je dovoljan mali, ali veliki poticaj, da se dogodi pravo malo čudo…

 

Tekst i fotografije: odgojiteljice Sanja Mijatović i Ana Deverić

 

Galerija fotografija