Naš vrtić pridaje  posebnu  pažnju međugrupnoj suradnji  kao važnom obliku rada s djecom. Jedan od najboljih primjera takve suradnje su tri  skupine „sa kata“ kako ih mi  nazivamo, ali oni svojim radom i dobrom suradnjom  zaslužuju da ih posebno predstavimo. To su :

Mješovita vrtićka skupina sa svojim odgojiteljicama Anamarijom Mlinarić, Andreom Fabrio i Marijanom Rešetar (trenutno na bolovanju), srednja vrtićka skupina  odgojiteljica Ive Bosnić, Josipe Vukušić i Sonje Sudar i starija/predškolska skupina odgojiteljica Tanje Karlović,Sanje Mijatović i Andreje Trputec.

Djeca ovih skupina sa svojim odgojiteljicama predstavljaju izvanredan primjer otvorenih vrtićkih vrata. Ono po čemu se prepoznaju  je uređen zajednički prostor ispred njihovih soba, poticajan, zanimljiv i promjenljiv te rad na zajedničkim projektima . Planiranjem zajedničkih aktivnosti odgojiteljice ovih skupina su došle na ideju da organiziraju i zajedničko druženje roditelja ove tri skupine što je rezultiralo pozitivnim reakcijama roditelja i djece.

Ovih dana, točnije 9. travnja 2014.god u Gradskoj knjižnici  na dječjem odjelu je otvorena izložba radova i aktivnosti  na temu „Proljeće“. Projektom „Proljeće“ u kojem su sudjelovala djeca ove tri skupine obuhvaćen je niz tema vezanih za proljeće.  Odgojiteljice  su prepoznale potrebe djece, osmislile poticaje i integrirale ih  kroz sva područja  razvoja. Jedan od osnovnih ciljeva bio je omogućiti djetetu da shvati svijet oko sebe i svoju ulogu, ali i ulogu odraslih u tom svijetu. Više o samom projektu možete pročitati i u letku koji su izradile odgojiteljice u suradnji sa pedagoginjom Martinom Lacković.

Izložba traje od 9.travnja do 16. travnja 2014. godine.

 

Galerija fotografija