I ove godine proslavili smo dolazak jeseni u našem vrtiću. Pripreme su počele u našim odgojnim skupinama kroz razne aktivnosti upoznavanja plodova jeseni, dane kruha, izradu zimnice, izradu veselih bundeva-strašila, sakupljanje lišća za ukrašavanje jesenskih kapa i još puno toga.

Okićeni kapama i dobrim raspoloženjem, krenulo se na veliko dvorište gdje je sve bilo spremo za proslavu plodne jeseni i početak nove pedagoške godine.

Djeca i odgojitelji pjesmom su pozdravili dolazak jeseni i veselo krenuli u natjecateljske igre: nošenje kestena u žlici, kotrljanje bundeve, skakanje u vreći, potezanje užeta, kukuruzna štafeta, gađanje u metu kestenima, bacanje kestena u košaricu i crtanje pastelnim bojama po velikom papiru.

Među djecom je vladao natjecateljski duh ali i zajedništvo koje djeca pokazuju u ovakvim druženjima i svi su se trudili pokazati spretnost, brzinu i želju da pobijede i pritom se osjećaju važni i ponosni. Djeca starije jasličke skupine , iako mali, pokazali su spretnost u trčanju oko velike bundeve ali i srčanost u pokušaju podizanja velike bundeve.

Najslađi trenutak bio je kada su tete kuharice donijele voće, kokice i pečene bundeve koje su djeca u času pojela. Zabavne igre i friški zrak djeci je otvorio apetit a i odgojitelji su se zasladili bundevom i medenim preljevom.

Igra i druženje završili su u vedrom raspoloženju i iščekivanju dolaska sljedeće jesenske svečanosti.

Tekst: Željka Ercegovac

 

Galerija fotografija