Da roditelji mogu biti dobri partneri u vrtiću, uvjerile smo se više puta.
Prije dvije godine kolegica i ja dobile smo novu skupinu, stariju jasličku, a dobile smo i roditelje kao dobre partnere u našem radu.

Naši roditelji uočili su kako nam u skupini nedostaju didaktika i igračke te su ih nabavili i donirali našoj skupini. Razne premetaljke, umetaljke, slagarice u vis, puzzle, slikovnice, dječje suđe, dječju mikrovalnu pećnicu za kuhinju kao i raznovrsni likovni mateijali razveselili su djecu, a nama odgojiteljima pomogla u svakodnevnom radu.
Roditelji su se svakodnevno interesirali o potrebama djece, pa je tata dječaka Davida napravio interaktivnu ploču sa kojom se rado igraju djevojčice i dječaci, a raznoliki poticaji svakodnevno nekog od djece zainteresiraju za manipulaciju na ploči.

Igrajući se djeca razvijaju finu motoriku ruku, pažnju, koncentraciju, spretnost, prepoznaju brojeve, odvijaju i zavrću matice raznih veličina te zaključavaju razne vrste brava.

Tata Marina i Filipa iskonstruirao nam je svjetleći stol koji mijenja razne boje svjetla ,a mi smo izradile od paus papira razne geometrijske oblike i obrise životinja sa kojima se djeca vole igrati.
Vjerujemo da će se dobra suradnja i dalje nastaviti i veselimo se zajedničkoj suradnji na dobrobit djece naše skupine.

Odgojitelji srednje vrtićke skupine: Marija Gašparac i Ružica Marinić

 

Galerija fotografija