U četvrtak, 17. siječnja 2019. održan je susret s bakama i djedovima mlađe vrtićke skupine (odgojiteljice: Jana Smolčić, Marija Lučić, Irena Delač) na objektu Kolareva 39.


Bake i djedovi imaju vrlo važnu ulogu u životu unuka, a kroz vrijeme koje provode zajedno dijeleći iskustva i aktivnosti daju svoj doprinos u odrastanju njihovih unuka.
Naše goste pozdravili smo kratkim programom, isječkom odgojno obrazovnog rada tematski vezanim uz trenutni projekt u skupini pod nazivom BEBE. Simboličkom igrom, pjesmom i plesom ispričali smo priču rođenja i odrastanja bebe tj. djeteta.
Nakon toga uslijedile su radionice s bakama i djedovima:
Prva radionica odnosila se na šivanje odjeće za bebe oporabom raznih krpica.
Druga radionica odnosila se na građenje krevetića za bebe od raznih furnirskih pločica.
Nakon susreta razgovarale smo s djecom o susretu s bakama i djedovima , a svu djecu uz susret vežu emocija sreće, zadovoljstva i želje za ponovnim druženjem u vrtiću. Vjerujem da ovakvi susreti s bakama i djedovima utiskuju neizbrisiv trag u životu djeteta, a mi smo neposredni sudionici toga.
Hvala svim bakama i djedovima koji su nas počastili svojim dolaskom i što su učinili da se djeca osjećaju vrijedno, sretno i uspješno.

 

 

Galerija fotografija:

 

Tekst: Irena Delač, odgojitelj savjetnik