Predškolska skupina (Tomašić, Jozić-Kozina) iz objekta Kolareve 39 posjetila je izložbu inspiriranu Nikolom Teslom u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Posjet smo realizirali u suradnji s pedagoginjom, koja nam je bila u pratnji na izložbi. Pozvali smo i drugu predškolsku skupinu (Smolčić – Delač – Dujmić) da nam se pridruže i oni su to rado prihvatili.
Radi se o multimedijalnoj, interaktivnoj izložbi autorice Helene Bulaja – Madunić pod nazivom “Nikola Tesla – Mind from the Future“.
Vodič nas je proveo kroz izložbeni prostor na način dobro prilagođen uzrastu djece, uvažavao je njihove, do sada usvojene, spoznaje i taktično dodavao nove informacije na duhovit i zanimljiv način.
Izložba je svojevrsni vodič kroz Teslin život od djetinjstva u Lici do New Yorka u kojem je umro.
Djeca su imala priliku vidjeti neke njegove osobne predmete (naočale, rukavice, štap, šešir…) ali i zanimljivo prezentirane neke od njegovih najatraktivnijih izuma. Interaktivni dijelovi izložbe su djeci , naravno, bili najzanimljiviji, ali su i sve ostalo zadivljeno pratili.
Vratili smo se oduševljeni i s nadom da će netko od djece, inspiriran Teslom, razviti sposobnost gledanja izvan okvira i djelovanja za opće dobro.

 

Tekst pripremila odgojiteljica Vesna Jozić-Kozina
Fotografije: Martina Lacković, stručni suradnik pedagog

 

Galerija fotografija