Soba dnevnog boravka dobro je poznata svima. Podjeljena je na centre aktivnosti, popularno zvane „kutiće“. Svako dijete, prema svojim afinitetima i među ponuđenim poticajima, kreira svoju igru, razvija maštu, uči dijeliti i izraziti se među vršnjacima. Osim samostalnih i aktivnosti u malim grupama, osigurali smo dovoljno prostora za aktivnosti poput plesa, malog poligona ili igre lovice, u koju se obično uključe sva djeca.

Prilikom jutarnjeg okupljanja i kada je manje djece, silno nam je drago zaviriti i u susjedne sobe te proučiti njihove igračke. Tako, osim što upoznajemo i ostale odgajateljice, proširujemo krug poznanika među djecom, što je prednost kada ostajemo na dežurstvu ili kada imamo zamjene u grupi. Promjene nisu loše i ne bole, a iako će nam naše odgajateljice uvijek biti najdraže, znamo i učimo da će sve “tete” koje su s nama zadovoljiti naše potrebe i pomoći nam kada zatreba.

Sanitar- iznimno bitan prostor prije obroka, također prostor za istraživanje vode koju obožavamo. To je mjesto ozbiljnog promišljanja za prijatelje na tutama. Kao odrasli na kavi, maleni na tutama razmjenjuju novosti. Mi u pelenama još uživamo u razmjeni nježnosti prilikom prematanja i održavanja higijene.

U vrijeme kada je vani hladno ili pada kiša volimo izlaske u prostor ispred naše sobe. To je prostor za penjanje, skakanje, trčanje i razgibavanje. Iako nam je taj prostor drag, ponekad nam je tjesan, pa poželimo imati dvoranu.

Sunčane i toplije dane provodimo na zraku u našem dvorištu. Boravak na otvorenome omogućuje nam istraživanje, vožnju autića i druženje s prijateljima iz drugih skupina. Najviše od svega otvara nam apetit za ručak i omogućuje ugodniji san.

 

Galerija fotografija:

Skupina: mlađa jaslična
Odgojitelji: Trupčević-Velkovski-Duh