U našem vrtiću Ciciban otvorena je nova skupina s ranim učenjem engleskog jezika na objektu u ulici Slavka Kolara 39. Mi “stari englezi” željeli smo upoznati nove prijatelje i malo im olakšati adaptaciju pa smo ih odlučili pozvati u goste.

Naše kolegice Josipa Nuić i Katarina Šeravić vode novootvorenu skupinu i poticaj za ovo druženje je bila slikovnica “The kissing hand” koju nam je posudila kolegica Josipa.

Naša djeca su bila jako sretna, vrijedna i nestrpljiva jer su sudjelovala u izradi plošnih lutaka, maski i kulisa za predstavu. Kolegica Maria Linger je slikovnicu preoblikovala u igrokaz pa smo ga uvježbavali nekoliko tjedana.

Male vrijedne ručice su napravile i pozivnicu za predstavu a i ulaznice. Svaki naš gost dobio je imalo srce u raznim bojama od filca koje je čuvalo na dlanu kao što je to činio i mali rakun Chester. Njegova mama mu je rekla tajnu zvanu “The kissing hand” kako bi mu olakšala adaptaciju u vrtiću. Kada si tužan jer ideš u nešto nepoznato, mama ti poljubi dlan na kojem ostaje čaroban poljubac kojeg možeš prisloniti na svoj obraz i stalno nositi sa sobom. Taj poljubac podsjeća te na nešto najvažnije – “Mommy loves you!”.

Mali glumci su bili odlični i osim izgovorom na stranom jeziku prekrasno su prenijeli i emocije.

Naši novi prijatelji su bili vrlo mirni, tihi i zainteresirani pa se nadamo i zadovoljni predstavom. Nakon predstave smo im pokazali i slikovnicu u animiranom obliku kako bi što bolje razumjeli o čemu se radi iako smo prethodno u obje grupe čitali slikovnice. Naši novi prijatelji su nam kao dar donijeli grickalice i album s crtežima. zeNjihova gesta nas je jako razveselila!

Nakon predstave svi smo se počastili a odgojiteljice su počele s planovima za neke  buduće “vesele petke” s našim novim susjedima i prijateljima!

 

Tekst i fotografije – odgojiteljica Koraljka Lasić

 

Galerija fotografija