Završna svečanost predškolaca Montessori grupe održana je u utorak 31. svibnja 2016. u dvorani Galženica. Montessori predškolce iz gledališta pažljivo su pratili roditelji, sestre, braća, bake i djedovi i njihovi prijatelji iz Montessori grupe koji su prošle godine krenuli u školu i mlađa djeca iz grupe sa svojim roditeljima.

Predstava je koncipirana tako da kroz glazbu, pokret i riječi djeca ispričaju priču o tome što su radili i kako su se osjećali u Montessori grupi. Priča se sastojala od šetnje kroz četiri Montessori područja rada i odabrane vježbe te četiri godišnja doba povezana pažljivo odabranim glazbenim skladbama.

Djeca su bila čarobna što su potvrdili uzvici odobravanja i pljesak pune dvorane. U zadnjoj točki programa djeci su se pridružili i njihovi mlađi prijatelji iz Montessori grupe koji su zajedno s njima otpjevali pjesmu: „Planeta Zemlja“. Nakon završne pjesme predškolcima su podjeljene diplome kao sjećanja na boravak u vrtiću. Tom prilikom djeca su svojim „tetama“ obećala da ih neće zaboraviti, a roditelji su Montessori odgojiteljicama, u znak zahvalnosti uz dirljive riječi uručili i prigodne darove.

Drugi dio završne svečanosti održan je u prostoru Montessori grupe u vrtiću i zasluge za njegovu dobru organizaciju pripadaju roditeljima predškolaca koji su sve organizirali i pripremili. Djeca, roditelji i odgojiteljice uživali su u opuštenoj atmosferi uz glazbu i obilje slastica, sokova i voća.

 

Galerija fotografija