Poručuju djeca i roditelji Skupina s ranim učenjem njemačkog jezika Dječjeg vrtića Ciciban
Ljudi vjeruju da se svakome se u životu pruži određen broj šansi za uspjeh i prosperitet ,samo je problem hoćemo li ih znati prepoznati i iskoristiti. Broj 7 ima u tome simboličko i magično značenje. U sedmoj godini života djeca prekoračuju prvu svoju ozbiljniju životnu stepenicu. Završava im vrtićki period i kreću u školu. U ovom će periodu života početi samostalno donositi neke ozbiljnije odluke, ali i snositi ili uživati posljedice tih svojih odluka ( šansi ). Dali su spremni za to i koliko im je još podrške potrebno pokazala je reakcija na priču „CVIJETAK SADMOLISTAK „ koju su za njih i njihove mlađe prijatelje dramatizirali, pripremili, odglumili , odsvirali, otplesali njihovi roditelji i odgajateljice. Predstava i cijeli događaj odvijao se u Lukavcu gradu 31. svibnja 2017.godine. Djevojčica Željka iz priče dobila je cvijet sa sedam latica koji je ispunjavao njezine želje ili joj pomogao u rješavanju problema. Cvjetić je imao samo sedam latica i trebalo je pažljivo birati kad će ih iskoristiti. Latice su se brzo potrošile. Tek kod posljednje, sedme, Željka je počela o njima razmišljati. Zajedno sa njom razmišljala su i djeca u publici.
„ Hoćeš li se igrati sa mnom lovice? To je jako zabavno. Sva se djeca vole igrati lovice. Dođi, idemo .“ pozvala je Željka dječaka koji je sjedio na klupi. A dječak je odgovorio : „ I meni je to baš zabavna igra, ali ja se ne mogu igrati igara sa trčanjem. Nemam nogu.“
Najbrže je reagirao dječak Fran, a za njim i sva ostala djeca u publici: „ Željka, imaš još jednu laticu. Zaželi da dječak ozdravi!“
Odabir da se umjesto ostvarenja tipičnih dječjih želja pomogne dječaku da ozdravi izmamio nam je suze na oči. I odgajatelji i roditelji bili su sigurni da su ta djeca spremna prekoračiti tu prvu životnu stepenicu.
Sedamnaestero djece iz Skupina sa njemačkim jezikom ove godine odlazi u školu. Njihovi roditelji uz pomoć i podršku odgajateljica pripremili su im nezaboravan dan u pravom, njihovom dvorcu . Svečanost je imala i humanitaran karakter. Svako je dijete od svojih igračaka izdvojilo jednu. Igračke smo namijenili djeci štićenicima Centra za socijalni rad Velika Gorica.
Kroz cijelo događanje kao lajt motiv provlačila se pjesma Život nije siv. I nije. Prepun je boja.
Profesionalne kulise, svirka na gitari, sugestivna gluma, pojava svakog roditelja djeteta koje će u školu u nekoj ulozi, prefini slatkiši mama i baka, igre na njemačkom jeziku i još puno toga. A najviše od svega doživljaj i druženje.
Školarci sretno!

 

Odgajateljice : Jadranka, Renata, Marija i Ljubica

 

Galerija fotografija